Paradicsomos húsgombóc hazai recept blog
Hozzávalók:
1 kg darált hús
250 g paradicsompüré
1 darab tojás
Só ízlés szerint
Cukor ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Majoranna ízlés szerint
Petrezselyemzöld ízlés szerint
Pirospaprika ízlés szerint
1-2 kanál liszt
Olaj
Elkészítés:
Az olajat felmelegítjük.
Mikor kellően meleg hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre elkeverjük, kicsit megpirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd felöntjük 1 liter vízzel.
Adunk hozzá sót, és cukrot, majd megvárjuk amíg felforr.
Addig elkészítjük a húst, amibe beletesszük a fűszereket, a tojást és jó alaposan összegyúrjuk.
Kisebb gombócokat formázunk, majd beletesszük az alaplébe.
Készre fözzük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése