Csirkemájpástétom hazai recept blog
Hozzávalók:
500 g csirkemáj
150 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 darab hagyma
1 kiskanál só
Csipet bors
2 evőkanál főzőtejszín
Csipet pirospaprika
Csipet szárított rozmaring
Csipet szárított kakukkfű
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk.
A vajat serpenyőbe felolvasztjuk beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a pirospaprikát, a borsot, majd hozzáadjuk a csirkemájat.
Mikor a csirkemáj megpuhult turmixgépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk.
Hizzáadunk 50 g vajat, a tejszínt, majd megsózzuk.
A krémes turmixot szűrőn átpaszírozzuk.
A pástétomot kis üvegekbe kanalazzuk.
A maradék vajat felolvasztjuk, majd a pástétom tetejére kanalazzuk.
Hűtőbe tesszük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése