Hozzávalók:
3 dl víz
15 dkg zsír
Csipet só
1 kanál cukor
4 nagyobb tojás
15 dkg liszt
Krém:
4 darab tojássárgája
4,5 dl tej
4 kanál liszt
5 kanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
4dl tejszín vagy habtejszín
Elkészítés:
A vizet,zsírt, sót és a cukrot összekeverjük, majd felforraljuk közepes lángon.
Mikor felforrt hozzáöntjük az átszitált lisztet közben folyamatosan keverjük. Akkor jó a tészta mikor elválik az edény falától.
Kihűtjük majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
Nyomózsákba töltjük a tésztát majd zsírpapírral bélelt tepsibe dió nagyságú halmokat nyomunk egymástól kicsit távolabb mert sütés közben nőni fognak.Sütés előtt megszökteljük vízzel.
Előmelegített sütőben 220fokon 5 percig majd visszavesszük 200fokra,sütjük (közben nemszabad kinyitni a sütő ajtót)
Mikor kész kinyitjuk a sütő ajtót és hagyjuk ott kihűlni.
A tojássárgákat a cukrokkal alaposan összekeverjük majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és hozzáöntjük a tejet.
Közepes lángon állandó keverés mellett sűrűre főzzük majd félretesszük hűlni.
A tésztákat ketté vágjuk és megtöltjük krémmel és a keményre vert tejszínhabbal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése