Rácsos linzer hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 darab tojássárgája
Töltelékhez:
3 darab tojásfehérje
15 dkg porcukor
Csipet só
Lekvár
25 dkg darált dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk.
20 percre tegyük hűtőbe. Amíg a tészta pihen, addig elkészítjük a tölteléket.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük a sóval, és a porcukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a diót.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kinyújtott tésztát, megkenjük lekvárral, majd rátesszük a diós habot.
A maradék tésztából berácsozzuk a tetejét.
180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése