...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Piskóta tekercs hazai recept

Hozzávalók:
7 tojás 
7 kanál liszt 
7 kanál cukor 
Csipet só 

Töltelék:

Lekvár ízlés szerint

Díszítés:

1dl tejszín 
15 dkg étcsokoládé 

Elkészítés:


A tojásokat ketté választjuk,a fehérjét a sóval és cukorral kemény habbá verjük. 


Állandó keverés közben egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat,legvégül kanalanként a lisztet.


Még pár percig alaposan összekeverjük.


Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon 15percig sütjük. 

Mikor megsült konyharuhára borítjuk a tésztát a papírt lehúzzuk róla,megkenjük lekvárral és  feltekerjük. 


A tejszínt felmelegítjük belerakjuk a csokit, alaposan összekeverjük, hogy a csoki olvadjon el benne.

Megkenjük a tészta oldalát, tetejét a tejszínes csokival és 1órára hűtőben pihentetjük. 

Készítette:Szabó Sabina 
További receptekért görgess lejjebb

Megjegyzések