Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
1 tojás
1 kanál só
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
7 dkg vaj
1 kk cukor
Töltelék(1):
1 drb kolbász
Mustár
10 dkg reszelt sajt
Töltelék(2):
4 drb virsli
1 kis fej dinsztelt hagyma
Mustár
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát bedagasztjuk és félretesszük kelni fél órát. A kolbászt és a virslit felkarikázzuk, a hagymát olajon megpirítjuk.
Amikor a tészta megkelt,két részre osztjuk.
Az egyik tésztát lisztezett felületen kisodorjuk téglalap alakúra, oldalait ferdén bevagdossuk.
Közepét megkenjük mustárral majd rárakjuk a kolbászt és a sajtot.
Az oldalait ráhajtogatjuk jobbról balra,felváltva. Zsírpapírral bélelt tepsire tesszük.
A másik tésztával ugyanúgy járunk el mint az előző tésztával.(csak a másik töltelékkel töltjük)
Lekenjük tojással, ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal(elhagyható)
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése