Pudingos szelet hazai recept blog
Hozzávalók
Tésztához:
4 darab tojás
20 dkg cukor
1 dl tej
1 dl olaj
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Krémhez:
2 csomag ízlés szerint pudinpor
6 dl tej
300 g tejföl
Cukor ízlés szerint
Tetejére:
100 g tejcsokoládé
250 g tejszín
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat ketté választjuk.
A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tejet, és az olajat, elkeverjük.
Folyamatos keverés közben a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a lisztes keverékhez.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük.
Sütés után a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A pudingport 1 dl tejben keverjük simára.
A többi tejet a cukorral melegítsünk fel, majd főzzük sűrűre a pudingot.
Ha elkészült, akkor folyamatos keverés mellett hűtsük ki, majd adjuk hozzá a tejfölt.
A kihűlt piskótára egyenletesen osztjuk szétt.
A tetejére a csokit, és a tejszínt olvasztjuk egybe, majd csurgatjuk rá a tetejére.
1-2 órára tegyük hűtőbe.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése