Krémsajtos csirkemell spenóttal hazai recept blog
Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma
1 darab póréhagyma
150 g spenót
2 dl alaplé
1 kg csirkemell
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
80 g parmezán sajt
30 dkg krémsajt
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, negyed részét tegyük félre.
A fokhagymát lereszeljük, a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk.
A vajat felolvasztjuk, majd rátesszük a csirkemelleket, és fehéredésig pirítjuk, ha kifehéredett rátesszük a fokhagymát, és a póréhagymát.
Hozzáadjuk a krémsajtot, megvárjuk amíg teljesen elolvad, majd ízlés szerint borsot, és sót teszünk bele.
Felöntjük 2 dl alaplével , és hozzáadjuk a parmezán háromnegyed részét.
5-10 percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot, és addig főzzúk amíg a spenót összeesik.
Mikor levettük a tűzről tetejére rászórjuk a sajtot, és a félretett póréhagyma karikákat.
200 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt besütjük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése