Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
40 dkg liszt
Paprikás krumpli:
5 darab nagyobb krumpli
1 fej hagyma
Só
Piros fűszerpaprika
Elkészítés:
A két hozzávalót alaposan összegyúrjuk.
Félkemény tésztát kell kapnunk ha picit keményebb tojással lazítjuk.Ha lágyabb akkor lissztel.
Vékonyra sodorjuk,majr téglalap alakúra vágjuk és felkockázzuk.
Sós vízbe kifőzzük.Mikor feljönnek a tészták a víz tetejére 1-2 percet főzzük majd leszűrjük.
Hideg vízzel átmossuk és ismét leszűrjük.
A hagymát zsíron megdinszteljük,belerakjuk a felvágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Megszórjuk paprikával és sózzuk.
Puhára főzzük, közben megkeverjük,nehogy leégjen.
Mikor kész beleöntjük a megfőtt tésztát és alaposan összekeverjük.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése