Rákóczi túrós hazai recept blog
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
2 darab tojássárgája
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 dl tejföl
Töltelékhez:
50 dkg túró
10 dkg cukor
3 evőkanál búzadara
2 darab tojássárgája
1 dl tejföl
Tetejére:
4 darab tojásfehérje
15 dkg porcukor
Bármilyen lekvár
Elkészítés:
A lisztből, a margarinból, a porcukorból, a tojások sárgájából, a szódabikarbónából, a sóból, és a tejfölből tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk kb 1-2 cm vastagságúra, és sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon 10 perc alatt félig megsütjük.
A töltelékhez a túrót kikeverjük a cukorral, a darával, a tojások sárgájával, és a tejföllel.
A tésztát vékonyan mrgkenjük lekvárral, majd rákenjük a tölteléket.
Sütőbe 160 fokon 20 percig tovább sütjük.
A tetejére a tojások fehérjét kikeverjük porcukorral, majd gőz felett kemény habbá verjük.
Túróra nyomjuk rácsos formában.
Ismét betesszük a sütőbe 150 fokon 15 percre.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése