...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Rákóczi túrós hazai recept blog

Rákóczi túrós hazai recept blog

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
2 darab tojássárgája
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 dl tejföl

Töltelékhez:

50 dkg túró
10 dkg cukor
3 evőkanál búzadara
2 darab tojássárgája
1 dl tejföl

Tetejére:

4 darab tojásfehérje
15 dkg porcukor
Bármilyen lekvár

Elkészítés:

A lisztből, a margarinból, a porcukorból, a tojások sárgájából, a szódabikarbónából, a sóból, és a tejfölből tésztát gyúrunk.

Kinyújtjuk kb 1-2 cm vastagságúra, és sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon 10 perc alatt félig megsütjük.

A töltelékhez a túrót kikeverjük a cukorral, a darával, a tojások sárgájával, és a tejföllel.

A tésztát vékonyan mrgkenjük lekvárral, majd rákenjük a tölteléket.

Sütőbe 160 fokon 20 percig tovább sütjük.

A tetejére a tojások fehérjét kikeverjük porcukorral, majd gőz felett kemény habbá verjük.

Túróra nyomjuk rácsos formában. 

Ismét betesszük a sütőbe 150 fokon 15 percre.


Népszerű receptekért görgess lejjebb!


Megjegyzések