...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Ibolya dzsem recept hazai recept

Ibolya dzsem hazai recept blog

Hozzávalók:

Fél literes edény ibolya
6 dl víz
1 csomag dzsemfix
40 dkg cukor
Fél citrom leve

Elkészítés:

A fél literes edényt szedjük tele ibolyával, szárától megszabadítva. 

A vizet forraljuk fel, öntsük rá az ibolyákra, majd nyomkodjuk le az ibolyákat, hogy mindenhol érje a forró víz.

Majd 2-3 órát hagyjuk állni.

A vizet szűrjük le, a virágokat nyomkodjuk meg hogy a felszívódott víz jöjjön ki belőle.

Adjuk hozzá a citrom levét, a cukrot és folyamatosan keverve forraljuk fel.

Ezután vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a dzsemfixet, addig keverjük amíg fel nem oldódik. 

Tegyük vissza a tűzre, majd ismét forraljuk fel.

Végül üvegekbe töltjük, és száraz helyen hagyjuk kihűlni. 


Népszerű receptekért görgess lejjebb! 

Megjegyzések