Ibolya dzsem hazai recept blog
Hozzávalók:
Fél literes edény ibolya
6 dl víz
1 csomag dzsemfix
40 dkg cukor
Fél citrom leve
Elkészítés:
A fél literes edényt szedjük tele ibolyával, szárától megszabadítva.
A vizet forraljuk fel, öntsük rá az ibolyákra, majd nyomkodjuk le az ibolyákat, hogy mindenhol érje a forró víz.
Majd 2-3 órát hagyjuk állni.
A vizet szűrjük le, a virágokat nyomkodjuk meg hogy a felszívódott víz jöjjön ki belőle.
Adjuk hozzá a citrom levét, a cukrot és folyamatosan keverve forraljuk fel.
Ezután vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a dzsemfixet, addig keverjük amíg fel nem oldódik.
Tegyük vissza a tűzre, majd ismét forraljuk fel.
Végül üvegekbe töltjük, és száraz helyen hagyjuk kihűlni.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése