Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
1 tojás
3 kanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
10 dkg margarin
Csipet só
Töltelék:
Lekvár ízlés szerint
15 dkg mák
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Mazsola ízlés szerint
Cukor ízlés szerint
Tej(kenhető legyen a töltelék )
Kenéshez 1 tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, majd 1órát meleg helyen pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és félretesszük.
Mikor a tészta megkelt,lisztezett felületen téglalap alakúra kisodorjuk,majd megkenjük lekvárral.
Megtöltjük a mákkal és feltekerjük.
Késsel felvágjuk mint ahogy a csigát készítjük.
Sütőpapírral bélelt tortaformába vagy kör alakú sütőformába rakjuk egyesével, virágszirom formába.
A közepére egy nagyobb darabot teszünk,letakarjuk még 20 percet kelesztjük.
Mikor megkelt lekenjük 1 tojással megszórjuk mákkal.
180 fokon 25-30 percig sütjük.
Mikor megsült még melegen cukros tejjel lekenjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése