Narancstorta hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
200 g liszt
12 g sütőpor
4 darab tojás
1 darab narancs leve
1 darab narancs reszelt héja
250 g cukor
4 evőkanál víz
Krém:
500 ml tej
2 darab narancs leve
80 g vaníliás pudingpor
200 g porcukor
200 g vaj
Tetejére:
Narancs szeletek
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztel elkevert sütőport, a narancs reszelt héját, a kifacsart levét, és a vizet is.
Simára keverjük, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk.
Tortaformába öntjük, 180 fokos sütőbe 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez megcsináljuk a pudingot, hozzáadjuk a 2 darab narancs levét is, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt akkor a porcukorral, és a vajjal simára dolgozzuk.
A piskótát ketté vágjuk, majd megtöltjük a krémmel, majd a szélét is megkenjük a krémmel.
Narancsszeletekkel díszítjük a tetejét.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése