Rigó Jancsi süti recept
Hozzávalók a tésztához:
4 evőkanál liszt
1 kávés kanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál cukor
6 darab tojás
Krémhez:
5 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál kakaópor
Mázhoz:
10 dkg étcsoki
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, és a kakaóporral keverjük össze.
A tojásokat választjuk ketté.
A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzá adjuk a sárgáját, majd tovább mixereljük. Hozzáadjuk a kakaóporos lisztet, és szép simára keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.
Ha elkészült a piskóta akkor kifordítjuk a tepsiből lehúzzuk rólla a papírt és kihűtjük.
A habtejszínt ne teljesen keményre verjük fel, és szedjünk ki belőlle 5 evőkanállal, amit 2 evőkanál porcukorral keményre verjünk fel. A hab másik felébe tegyünk 3 evőkanál porcukrot, a kakaóport és verjük keményre.
A tésztánkat hosszában vágjuk ketté.
Egyik felére elkenjük a kakaós habot, majd a fehér habot.
A tészta másik felére kerül a máz amihez gőz felett a csokit olvasztjuk fel az olajjal.
Ha a máz megkötött akkot kockázzuk fel, és így tegyük a habos rész tetejére.
Hűtőbe tesszük 1 órára.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése