...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Rigó Jancsi süti recept hazai recept

Rigó Jancsi süti recept


Hozzávalók a tésztához:

4 evőkanál liszt
1 kávés kanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál cukor
6 darab tojás

Krémhez:

5 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál kakaópor

Mázhoz:

10 dkg étcsoki
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, és a kakaóporral keverjük össze. 

A tojásokat választjuk ketté.

A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzá adjuk a sárgáját, majd tovább mixereljük. Hozzáadjuk a kakaóporos lisztet, és szép simára keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.

Ha elkészült a piskóta akkor kifordítjuk a tepsiből lehúzzuk rólla a papírt és kihűtjük.

A habtejszínt ne teljesen keményre verjük fel, és szedjünk ki belőlle 5 evőkanállal, amit 2 evőkanál porcukorral keményre verjünk fel. A hab másik felébe tegyünk 3 evőkanál porcukrot, a kakaóport és verjük keményre.

A tésztánkat hosszában vágjuk ketté. Egyik felére elkenjük a kakaós habot, majd a fehér habot.

A tészta másik felére kerül a máz amihez gőz felett a csokit olvasztjuk fel az olajjal. 

Ha a máz megkötött akkot kockázzuk fel, és így tegyük a habos rész tetejére.

Hűtőbe tesszük 1 órára.

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések