Dinsztelt káposztás csiga recept
Hozzávalók:
17-18 darab jön ki ebből az adagból
<8/div>
25 dkg liszt
10 dkg zsír
2 tojássárgája
1,5 tk sütőpor
1,5 tk só
10 ek hideg víz (liszttől függ mennyit vesz fel)
És végül a megmaradt dinsztelt káposzta
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a lisztet, a tojássárgáját, a zsírt, a sütőport, a sót és apránként a vizet.
Jóll összedolgozzuk, és pihentetjük fél órát.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk.
A dinsztelt káposztát szétszórjuk rajta egyenletesen.
Szorosan feltekerjük.
Felvágjuk kb 1-1,5 cm vastagra.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és belerakjuk a csigákat.
Tojásfehérjével lekenem a tetejét.
Előmelegített sütőben 160 fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése