...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Erdei gyümölcsös máktorta recept

Erdei gyümölcsös máktorta hazai recept

Hozzávalók:

Tésztához:

6 darab tojás fehérje
6 evőkanál cukor
6 evőkanál mák
2 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor

Vanília krémhez:

500 ml tej
8-10 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
30 g étkezési keményítő
100 g fehér csoki
6 darab tojás sárgája
200 ml tejszínhab
100 g margarin

Gyümölcskrémhez:

450 g erdei gyümölcs
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
150 ml víz

Tetejére:

150 ml tejszín
150 g csoki

Elkészítés:

A tojásfehérjét elkezdjük felhabosítani, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk.

Ha már a hab kemény, akkor hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a mákot.

Szép óvatosan elkeverjük.

A mákos massza felét egy tepsibe öntjük, majd 15 perc alatt megsütjük 180 fokon.

Megsütjük a másik felét is.

Az erdei gyümölcshöz hozzáadjuk a cukrot, 50 ml vizet, és felforraljuk.

10 percig főzzük, majd pépesítjük.

A pudingot a maradék vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a gyümölcspéphez, majd sűrűre főzzük.

Forrón elkenjük a mákos lapon, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgákat, és a cukrot fehéredésig mixereljük.

Hozzáadjuk a pudingport, a keményítőt, kevés tejet, majd csomómentesre keverjük.

A maradék tejjel felöntjük, majd állandó keverés melett vigyázva hogy ne égjen le  sűrűre főzzük.

A forró krémhez hozzáadjuk a csokit, és a margarint, és addig keverjük amíg el nem olvad. Kihűtjük.

Ha a krém kihűlt felverjük a tejszínt.

Mikor már a tejszín majdnem kész hozzáadjuk a krémet, és az egészet kihabosítjuk.

Egy tortatálra tesszük az egyik lapot, és rákenjük a krém felét.

Rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet ismét rákenjük.

A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokit, és addig keverjük, amíg a csoki el nem olvad.

A langyosra hűlt csokit ráöntjük a krémre, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Megjegyzések