Erdei gyümölcsös máktorta hazai recept
Hozzávalók:
Tésztához:
6 darab tojás fehérje
6 evőkanál cukor
6 evőkanál mák
2 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Vanília krémhez:
500 ml tej
8-10 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
30 g étkezési keményítő
100 g fehér csoki
6 darab tojás sárgája
200 ml tejszínhab
100 g margarin
Gyümölcskrémhez:
450 g erdei gyümölcs
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
150 ml víz
Tetejére:
150 ml tejszín
150 g csoki
Elkészítés:
A tojásfehérjét elkezdjük felhabosítani, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk.
Ha már a hab kemény, akkor hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a mákot.
Szép óvatosan elkeverjük.
A mákos massza felét egy tepsibe öntjük, majd 15 perc alatt megsütjük 180 fokon.
Megsütjük a másik felét is.
Az erdei gyümölcshöz hozzáadjuk a cukrot, 50 ml vizet, és felforraljuk.
10 percig főzzük, majd pépesítjük.
A pudingot a maradék vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a gyümölcspéphez, majd sűrűre főzzük.
Forrón elkenjük a mákos lapon, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojássárgákat, és a cukrot fehéredésig mixereljük.
Hozzáadjuk a pudingport, a keményítőt, kevés tejet, majd csomómentesre keverjük.
A maradék tejjel felöntjük, majd állandó keverés melett vigyázva hogy ne égjen le sűrűre főzzük.
A forró krémhez hozzáadjuk a csokit, és a margarint, és addig keverjük amíg el nem olvad. Kihűtjük.
Ha a krém kihűlt felverjük a tejszínt.
Mikor már a tejszín majdnem kész hozzáadjuk a krémet, és az egészet kihabosítjuk.
Egy tortatálra tesszük az egyik lapot, és rákenjük a krém felét.
Rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet ismét rákenjük.
A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokit, és addig keverjük, amíg a csoki el nem olvad.
A langyosra hűlt csokit ráöntjük a krémre, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése