Epres mákos pohárkrém recept
Hozzávalók:
20 dkg eper
4 darab piskóta
2 evőkanál mák
4 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor
Porcukor ízlés szerint
1 teáskanál étkezési keményítő
2 evőkanál víz
Elkészítés:
Az epret alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel.
Belehelyezzük egy edénybe, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a vizet.
Forraljuk fel, majd a lángot kicsire vesszük, és főzzük tovább pár percig.
Az étkezési keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá az eperhez.
Kevergetjük, és besűrűsödik.
Vegyük le a tűzről, majd teljesen hűtjük ki.
A mákot tegyük serpenyőbe, pár perc alatt pörköljük meg. ( vigyázzunk hogy ne égjen meg a mák )
Öntjük ki egy tányérra, majd teljesen hűtjük ki.
A tejfölt keverjük simára a porcukorral, a másik csomag vaníliás cukorral, és a teljesen kihűlt mákkal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése