Húsos bab hazai recept
Hozzávalók:
Fél kg darált hús
1 darab hagyma
1 darab paprika
2 darab paradicsom
1 vörös bab konzerv
1 kukorica konzerv
2-3 dl víz
20 dkg rizs ( párolva)
Fűszerpaprika ízlés szerint
Kömény ízlés szerint
Só ízlés szerint
Chili ízlés szerint
Elkészítés:
Ahagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
Zsíron üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a darált hús, és fehéredésig szintén pirítjuk.
Amíg a hús kifehéredik, addig apró kockákra vágjuk a paprikát és paradicsomot.
Ha a hús már kiferédedett hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, köményt.
Felöntjük vízzel, majd puhára főzzük a húst.
Amíg a hús puhul addig a babot, és a kukoricát lecsepegtetjük.
Amikor már a hús megpuhult, és szaftos akkor hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, és a kukoricát.
Megszórjuk egy kis chilivel.
Összekeverjük, majd hozzáadjuk a párolt rizst.
Összeforraljuk pár percig és lehet is tálalni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése