Lángos hazai recept
Hozzávalók:
1 kg liszt
Fél élesztő lesztő
4 teáskanál cukor
Só ízlés szerint
1 tojás
7-8 evőkanál olaj + a sütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt meleg vízbe 2 teáskanál cukorral és 1 teáskanál liszttel felfuttatjuk.
Amíg felfut addig egy tálba beletesszük a lisztet, sót, cukrot, tojást, olajat és végül a felfuttatott élesztőt.
Adunk hozzá meleg vizet, annyit amennyit a liszt felvesz.
Duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt lisztezett felületen gombócokra szedjük.
Amíg az olaj melegszik addig a gombócok pihennek.
Ha egyesével kisütöttük a lángosokat tejföllel, sajttal, ketchuppal, fokhagymával lehet tálalni.
Jóétvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése