...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Ekler fánk hazai recept blog


Hozzávalók:

Tészta :

2,5 dl víz
10 dkg vaj
20 dkg liszt
4 tojás
Csipet só 

Töltelék:

5 dl habtejszín 
3,5 dl tej
1 tojássárgája 
1 csomag vaníliás pudingpor
Cukor ízlés szerint 
2 kk gran.kávé

Elkészítés:

A tésztához a vajat a vízzel és sóval felforraljuk.

Beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától.

Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, addig keverjük míg sima nem lesz.

Habzsákba rakjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás csíkokat nyomunk.

180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

A tejből, tojássárgájából, cukorból és a porból sűrű pudingot főzünk majd félretesszük hűlni.

Fele tejszínt a kávéval kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. 

Fél órára hűtőbe tesszük.

A maradék habtejszínt is keményre verjük .

A fánkokat félbe vágjuk, megtöltjük a kávés krémmel majd a tejszínhabbal és rárakjuk a tészta tetejét.

Olvasztott csokival vagy amivel szeretnénk díszítjük.

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések