...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

"Hólabda" recept kicsit másképp


Hozzávalók:

Tészta:
9 darab tojás 
9 ek. liszt
9 ek. cukor 

Krém:

35 dkg mascarpone 
7 dkg kókuszreszelék
12 dkg porcukor
300 ml tejszín 
Fél csomag habfixáló
1 kanál rum

Tetejére:

250 gramm étcsokoládé
1 kanál olaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom. 

A fehérjéket pici sóval keményre felverem.

A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, utána óvatosan összekeverem a fehérjehabbal.

Beleszitálom a lisztet  és óvatosan elkeverem.

 Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntöm a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm.

Tűpróbával ellenőrzöm.

Krém elkészítése:

A mascarponéba keverem a porcukrot, rumot és a kókuszt.

A tejszínt háromnegyedig felverem, rászórom a fixálót és keményre verem.

 Összekeverem a mascarponés krémmel és rákenem a piskótára, hűtőben pihentetem fél órát.

Az olajjal felolvasztom a csokit és a sütire kenem, kókuszreszelékkel díszítem.

Hűtőben pihentetjük míg összeáll.

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések