Hozzávalók:
Tészta:
9 darab tojás
9 ek. liszt
9 ek. cukor
Krém:
35 dkg mascarpone
7 dkg kókuszreszelék
12 dkg porcukor
300 ml tejszín
Fél csomag habfixáló
1 kanál rum
Tetejére:
250 gramm étcsokoládé
1 kanál olaj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjéket pici sóval keményre felverem.
A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, utána óvatosan összekeverem a fehérjehabbal.
Beleszitálom a lisztet és óvatosan elkeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntöm a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm.
Tűpróbával ellenőrzöm.
Krém elkészítése:
A mascarponéba keverem a porcukrot, rumot és a kókuszt.
A tejszínt háromnegyedig felverem, rászórom a fixálót és keményre verem.
Összekeverem a mascarponés krémmel és rákenem a piskótára, hűtőben pihentetem fél órát.
Az olajjal felolvasztom a csokit és a sütire kenem, kókuszreszelékkel díszítem.
Hűtőben pihentetjük míg összeáll.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése