Hozzávalók:
20 dkg tészta
1 darab kisebb hagyma
2 kis gerezd fokhagyma
3 kanál paradicsompüré
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Oregáno
Fél kanál cukor
1dl tej
25 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
150 ml tejszín
Elkészítés:
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük.
A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
Olajon megpirítjuk, majd rárakjuk a paradicsomszószt, sót, borsot, oregánót és a cukrot.
Pár perc után felöntjük tejjel majd lassan a tejszínnel.
Folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
A főtt tésztát beleöntjük a szószba, jól átkeverjük, majd a reszelt sajtot és vajat is rárakjuk.
Pár percig folyamatos kevergetéssel sűrűre főzzük.
Készítette:Nagy Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése