Rizskoch recept
Hozzávalók:
4 bögre tej
1 teavaj
4 darab tojás
2,5 bögre rizs
Cukor ízlés szerint
1 vaníliás cukor
Lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A kimért rizst alaposan megmossuk.
Feltesszük a 2,5 bögre rizst 4 bögre tejbe, és 1 vaníliás cukorral főzni.
Kis lángon, többszöri kevergetés melett teljesen puhára főzzük a rizst.
Amikor már kész a rizs hozzáadjuk a teavajat.
A 4 tojást különválasztjuk.
A sárgáját ízlés szerint (8-10 evőkanál) cukorral habosra mixereljük.
A fehérjéhez is adunk 2 csipet cukrot, és kemény habbá verjük.
A rizshez hozzákeverjük a tojás sárgáját.
A rizshez hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét is és szépen óvatosan összedolgozzuk.
Egy tepsit olajjal kinjünk ki, majd beleöntjük a rizst.
Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
Ízlés szerint lehet belekeverni a masszába mazsolát is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése