Tepsis tarja
Hozzávalók:
4 nagyobb szelet tarja
Ízlés szerint krumpli
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Vegeta ízlés szerint
Zsír
Mustár
2-3 darab paradicsom
2-3 darab paprika
2-3 darab hagyma
20 dkg szalonna
Elkészítés:
A tarját szeleteljük fel, majd klopfoljuk ki.
Fűszerezzük sóval, borsal, vegetával, megkenhetjük mustárral is.
A húst hagyjuk pihenni addig, amíg elkészítjük a többi hozzávalót is.
A krumplit megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.
A hagymát, paprikát, paradicsomot szintén karikákra vágjuk.
Egy tepsit kizsírozunk, és a tepsi aljára tesszük a felkarikázott krumplit.
A krunplit kicsit megsózzuk, majd mehet rá a hagyma, paprika és a paradicsom.
Egy serpenyőbe zsírt melegítünk, és a hús mindkét felét fehéredésig sütjük.
Ha a húsok kifehéredtek ráhelyezzük a krumplira őket.
A húsok tetejére szalonna szeleteket teszünk, és gyengén megszórjuk pirospaprikával.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Majd a tetejét megpirítjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése