...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Kinder buenó süti recept

Kinder buenó hazai recept

Hozzávalók:

40 db. vajas keksz (300 g)
25 dkg mogyorókrém
Kevés tej

Krémhez:

1,5 csomag vaníliás puding
5 dl tej
3 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
100 g mogyoró
25 dkg mascarpone
3 dl cukrozott habtejszín

Tetejére:

200 g ét és tejcsoki vegyesen
2 dl habtejszín (30 %-os)

Elkészítés:

A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk pár perc alatt, majd apróra törjük.

A pudingport a tejjel, és a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.

Amíg kihűl, addig kicsit töbször keverjük át, hogy ne legyen bőrös.

Ha a puding kihűlt keverjük át robotgéppel.

Adjuk hozzá a mascarponet, és jóll keverjük el. 

A tejszínhabot verjük fel, majd azt is adjuk hozzá a mascarpones pudinghoz.

Végül a mogyorót is adjuk hozzá, és azzal is keverjük el.

A tejszínt és a csokit gőz felett olvasztjuk egybe.

20 darab kekszet mártjunk tejbe, majd tegyük egy tepsibe.

A mogyorókrémet egyenletesen elterítjük a kekszen.

A maradék kekszet ismét tejbe mártjuk, majd a mogyorókrémre tesszük.

A mogyorós tölteléket egyenletesen a kekszes rétegre kenjük.

A kihűlt, de még folyós csokimázt ráöntjük a sütire, és elterítjük rajta.

A tetejére nem kötelező csokit olvasztani, le is lehet reszelni.

Pár órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzések