Kinder buenó hazai recept
Hozzávalók:
40 db. vajas keksz (300 g)
25 dkg mogyorókrém
Kevés tej
Krémhez:
1,5 csomag vaníliás puding
5 dl tej
3 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
100 g mogyoró
25 dkg mascarpone
3 dl cukrozott habtejszín
Tetejére:
200 g ét és tejcsoki vegyesen
2 dl habtejszín (30 %-os)
Elkészítés:
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk pár perc alatt, majd apróra törjük.
A pudingport a tejjel, és a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.
Amíg kihűl, addig kicsit töbször keverjük át, hogy ne legyen bőrös.
Ha a puding kihűlt keverjük át robotgéppel.
Adjuk hozzá a mascarponet, és jóll keverjük el.
A tejszínhabot verjük fel, majd azt is adjuk hozzá a mascarpones pudinghoz.
Végül a mogyorót is adjuk hozzá, és azzal is keverjük el.
A tejszínt és a csokit gőz felett olvasztjuk egybe.
20 darab kekszet mártjunk tejbe, majd tegyük egy tepsibe.
A mogyorókrémet egyenletesen elterítjük a kekszen.
A maradék kekszet ismét tejbe mártjuk, majd a mogyorókrémre tesszük.
A mogyorós tölteléket egyenletesen a kekszes rétegre kenjük.
A kihűlt, de még folyós csokimázt ráöntjük a sütire, és elterítjük rajta.
A tetejére nem kötelező csokit olvasztani, le is lehet reszelni.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése