Krumplis pogácsa recept
Hozzávalók:
2 kg krumpli
1 tojás
Só ízlés szerint
3/4 liszt ( krumplitól függ)
Olaj
Elkészítés:
A krumplikat megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk.
Feltesszük főni sós vízbe.
Ha teljesen megpuhult, akkor leszűrjük.
Krumpli nyomóval összetörjük.
Langyosra hűtjük.
Ha már langyos lehet pótolni a sót, és hozzáadunk 1 tojást.
Jóll összekeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet és szépen összedolgozzuk.
Lisztezett felületre borítjuk, sodrófával kisodorjuk.
Vékonyan megolajozzuk, és feltekerjük.
A feltekert rudat egy kicsit kisodorjuk.
Beirdaljuk, és vékonyan megkenjük olajjal, végül felszeleteljük.
Olajozott tepsibe rakjuk, és arany barnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése