Vasárnapi szelet hazai recept
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg cukor
15 dkg puha vaj1 db tojássárgája
1 dl tejföl
Krémhez:
4 dl víz
3 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
2 dl Hulala
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és félretesszük pihenni.
A tésztát 4 fele elosztjuk, majd kisodorjuk.
Egy tepsi hátát kivajazzuk, és a 4 lapot megsütjük külön-külön.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük őket.
A krémhez a pudingot megfőzzük. Megvárjuk, amíg kihűl.
Amíg hűl a puding, addig a Hulalát kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal.
A lapokat betöltjük, és egy éjszakára hideg helyre tesszük.
A tetejére sütőpapírt teszünk, és egy tepsit teszünk a tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése