Lecsós májpörkölt hazai recept
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
4 darab paradicsom
2 darab paprika
2 fej hahyma
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Fokhagymapor ízlés szerint
Majoránna ízlés szerint
Pirospaprika ízlés szerint
Olaj vagy zsír
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és olajon vagy zsíron megdinszteljük.
A májat kockákra vágjuk.
Ha a hagyma nár jó, akkor hozzáadjuk a májat, és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a felkockázott paradicsomot is, majd felöntjük kevés vízzel.
Pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával, és a fokhagymával megfűszerezzük.
10 perc után hozzáadjuk a kockákra, vagy csíkokra vágott paprikát is.
Ha kell akkor felöntjük egy kevés vízzel.
Készre főzzük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése