...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Töpörtyűs pogácsa recept

Töpörtyűs pogácsa hazai recept


Hozzávalók:

1 tojás
1 dl tejföl
15 dkg margarin
50 dkg liszt
40 dkg darált töpörtyű
Fél élesztő
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
1 teáskanál cukor
1 dl tej

Elkészítés:

A tejet felmelegítjük, beletesszük a cukrot és az élesztőt.

Felfuttatjuk.

Egy tálba beletesszük a lisztet, sót, borsot majd a margarint.

Morzsoljuk össze.

Amikor már kellően morzsalékos hozzáadjuk a tejfölt, és a felfuttatott élesztőt.

Bedagasztjuk.

Vékonyra kinyújtjuk, rákenjük a darált töpörtyűt, majd feltekerjük.

Sodrófával ismét kinyújtjuk, majd félbe és egymásra hajtjuk a tésztát.

Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.

30 perc után még kétszer ismételjük meg a nyújtást, hajtogatást és a pihentetést.

Ha megcsináltuk összesen háromszor akkor a tésztát kinyújtjuk éles késsel a tetejét berácsozzuk.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Egy tepsibe teszünk sütőpapírt, majd belehelyezzük a pogácsákat.

A tetejét kenjük le felvert tojással, de az oldalára ne kerüljön, mert akkor nem fog felemelkedni a pogácsa.

Mielőtt betennénk a sütőbe még 30 percig pihentetjük.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon 15-20 percig sütjük.

Megjegyzések