Házi virsli csirkemellből recept
Hozzávalók:
Kb. 30 darab virsli
700 g csirkemellfilé
3 darab tojásfehérje
120 ml tejszín
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Fokhagyma ízlés szerint
Pirospaprika ízlés szerint
Majoranna ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellről eltávolítunk minden, inat, hártyát, zsiradékot hogy csak a tiszta hús maradjon.
Felkockázzuk kisebb darabokra.
A felkockázott húshoz hozzáadjuk a tejszínt, ráöntjük a tojásfehérjét.
Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, majorannát és a pirospaprikát.
Botmixerrel pépes állagúra mixereljük.
A pépet beletöltjük habzsákba.
Frissen tartó fóliából négyzet darabot vágunk, és a közepére virslihez hasonló csíkokat nyomunk.
Ráhajtjuk a fóliát, és középről kifele minél jobban megpróbáljuk kinyomni belőlle a levegőt.
A két végét feltekerjük.
Alufóliába tesszük, ugyan úgy végezzük mint a frissen tartó fóliánál.
A végeit hajtjuk vissza a virslire.
Gyöngyöző de nem lobigó vízbe 10-15 perc alatt megfőzzük.
Végül kevés zsiradékon megpirítjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése