Hozzávalók:
Tészta:
26 dkg liszt
9 dkg porcukor
17 dkg vaj
1 tojássárgája
Töltelék:
10 dkg túró
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
1 ek. babadara vagy búzadara
Lekvár ízlés szerint
Tetejére:
2 tojásfehérje
50 gr porcukor
Csipet só
Pár csepp citromlé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd 1órára hűtőben pihentetjük.
A túrót, tojást, cukrot, citromhéjat és a darát jól összekeverjük.
A tésztát kisodorjuk 5mm vastagságúra, majd kiszaggatjuk és a formába rakjuk.
200 fokon 10 percig sütjük.
A tésztát még melegen kiszedjük a formából.
Megkenjük a közepét lekvárral, belerakjuk a tölteléket és 180 fokon 15 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.
A tojásfehérjét a cukorral csipet sóval és pár csepp citromlével kemény habbá verünk és a kihűlt sütit ízlés szerint díszítjük vele.
70 fokos sütőben szárítjuk tovább 10 percig.
Mikor elkészült a közepébe lekvárt nyomunk.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése