...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Rákóczi túrós kosár


Hozzávalók:

 
Tészta:

26 dkg liszt
9 dkg porcukor 
17 dkg vaj
1 tojássárgája 

Töltelék:

10 dkg túró 
1 tojássárgája 
1 csomag vaníliás cukor 
1 citrom héja 
1 ek. babadara vagy búzadara
Lekvár ízlés szerint 

Tetejére:

2 tojásfehérje 
50 gr porcukor
Csipet só 
Pár csepp citromlé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd 1órára hűtőben pihentetjük. 

A túrót, tojást, cukrot, citromhéjat és a darát jól összekeverjük.

A tésztát kisodorjuk 5mm vastagságúra, majd kiszaggatjuk és a formába rakjuk. 

200 fokon 10 percig sütjük.

A tésztát még melegen kiszedjük a formából.

Megkenjük a közepét lekvárral, belerakjuk a tölteléket és 180 fokon 15 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.

A tojásfehérjét a cukorral csipet sóval és pár csepp citromlével kemény habbá verünk és a kihűlt sütit ízlés szerint díszítjük vele.

70 fokos sütőben szárítjuk tovább 10 percig.

Mikor elkészült a közepébe lekvárt nyomunk.

Készítette:Szabó Sabina 

Megjegyzések