Káposztás tészta recept
Hozzávalók:
Kisebb fej káposzta
Tészta
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Olaj
Cukor
Elkészítés:
A tésztát feltesszük főni sós, olajos vízbe.
Mikor megpuhult leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
A káposztát negyedekre vágjuk.
Nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Besózzuk, és hagyjuk állni 10 percet.
Olajat felteszünk melegedni adunk hozzá kb 2-3 evőkanál cukrot és egy kicsit megkaramellizáljuk.
A káposzta levét kinyomkodjuk, és mehet is a fazékba.
Jól összekeverjük, lefedve pároljuk gyakori keverés melett.
Mikor már puha a káposzta, és szép arany-barna színű akkor lekapcsoljuk.
Végül összekeverjük a megfőtt tésztával.
Jóétvágyat !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése