Cukkini gombóc hazai recept
Hozzávalók:
1 darab cukkini
1 darab lilahagyma
120 g bulgur
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál pirospaprika
150 g zsemlemorzsa
1 evőkanál zsír
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, majd megsózzuk, és állni hagyjuk 10-15 percet.
Közben elkészítjük a bulgurt.
Egy kis levet fog ereszteni ezt jóll nyomkodjuk ki belőlle.
Amit már kifacsartunk azt egy másik edénybe helyezzük.
Hozzákeverjük a bulgurt, zsírt, és a fűszereket.
Jó alaposan keverjük meg, hogy mindenhová kerüljenek a fűszerek.
Kis golyókat formázzunk.
Megforgatjuk a zsemlemorzsába, majd kisütjük őket.
Jóétvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése