...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Sajttorta hazai recept

Sajttorta hazai recept


Hozzávalók:

30 dkg keksz
12 dkg olvasztott vaj
400 g krémsajt
20 dkg cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
4 darab tojás
20 dkg tejföl
200 ml habtejszín

Elkészítés:

A kekszet morzsára aprítjuk.

Hozzáadjuk a 12 dkg olvasztott vajat.

Tortaformába simítjuk. ( pohár segítségével egyszerűbb a kekszet az oldalához simítani)

Előmelegített sütőben 180 fokon 12 percig elősütjük.

Ha megsült elkészítjük a tölteléket.

A cukrot hozzáadjuk a sajthoz, a tejfölhöz, és a habtejszínhez.

Egyneművé keverjük.

Hozzáadjuk a 2 evőkanál kukorica keményítőt.

Egyesével a 4 darab tojás is hozzáadjuk.

A tortaformát bebugyáljuk aloballal és egy tepsire tesszük.

Ha a keksz alapunk már csak meleg akkor ráöntjük a krémet és szépen eloszlatjuk.

Óvatosan kell önteni, hogy ne zúduljon a kekszre a massza.

A tepsire öntünk egy jó nagy pohár vizet.

150 fokon 1,5 óráf sütjük. ( kocsonyás maradjon az állaga)

20 dkg fagyasztott gyümölcsöt felolvasztunk.

1 teáskanál pektint elkeverünk 1 evőkanál cukorban.

Mikor kiolvadt a gyümölcs akkor hozzáadjuk.

Felforraljuk, majd 2-3 percig főzzük.

Jól lehűtjük.

A tortát, és a gyümölcsöt is. ( 4-5 óra)


Megjegyzések