Sajttorta hazai recept
Hozzávalók:
30 dkg keksz
12 dkg olvasztott vaj
400 g krémsajt
20 dkg cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
4 darab tojás
20 dkg tejföl
200 ml habtejszín
Elkészítés:
A kekszet morzsára aprítjuk.
Hozzáadjuk a 12 dkg olvasztott vajat.
Tortaformába simítjuk. ( pohár segítségével egyszerűbb a kekszet az oldalához simítani)
Előmelegített sütőben 180 fokon 12 percig elősütjük.
Ha megsült elkészítjük a tölteléket.
A cukrot hozzáadjuk a sajthoz, a tejfölhöz, és a habtejszínhez.
Egyneművé keverjük.
Hozzáadjuk a 2 evőkanál kukorica keményítőt.
Egyesével a 4 darab tojás is hozzáadjuk.
A tortaformát bebugyáljuk aloballal és egy tepsire tesszük.
Ha a keksz alapunk már csak meleg akkor ráöntjük a krémet és szépen eloszlatjuk.
Óvatosan kell önteni, hogy ne zúduljon a kekszre a massza.
A tepsire öntünk egy jó nagy pohár vizet.
150 fokon 1,5 óráf sütjük. ( kocsonyás maradjon az állaga)
20 dkg fagyasztott gyümölcsöt felolvasztunk.
1 teáskanál pektint elkeverünk 1 evőkanál cukorban.
Mikor kiolvadt a gyümölcs akkor hozzáadjuk.
Felforraljuk, majd 2-3 percig főzzük.
Jól lehűtjük.
A tortát, és a gyümölcsöt is. ( 4-5 óra)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése