Mogyorókrémes epertorta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
9 dkg porcukor
3 darab tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál forró víz
9 dkg liszt
Mogyorókrémhez:
20 dkg mogyoró
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
10 g porzselatin
0,5 dl víz
3 dl Hulala
Tetejére:
50 dkg eper
1 csomag piros tortazselé
Elkészítés:
A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd jó habosra összemixereljük.
Amikor már jó habos, állandó keverés melett hozzácsurgatjuk a forró vizet, majd tovább keverjük 1-2 percig.
Hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan keverjük, összeforgatjuk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőbe közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt készre sütjük.
Ha a piskóta megsült pár percig a formába hagyjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és kihűtjük.
A mogyorót ledaráljuk.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejfölt, a darált mogyorót majd alaposan összekeverjük.
A vizet forráspontig melegítjük fel, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a porzselatint.
Addig keverjük amíg teljesen feloldódik, éppen csak langyos lesz a víz.
Ezután a mogyorós keverékhez adjuk, és összekeverjük.
A Hulalát kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mogyorókrémhez.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
Belehelyezzük a teljesen kihűlt piskótát, majd egyenletesen rákanalázzuk a mogyorókrémet.
Pár órára tegyük a hűtőbe.
Az epreket tisztítjuk meg, és vágjuk félbe.
Rakjuk ki az eprekkel a torta tetejét.
A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint készítjük el.
Hűtjük ki éppen lagyosra, majd ontjük rá a torta tetejére.
Tegyük ismèt a hűtőbe 1-2 órát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése