...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Mogyorókrémes epertorta

Mogyorókrémes epertorta recept

Hozzávalók:

Piskótához:

9 dkg porcukor
3 darab tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál forró víz
9 dkg liszt

Mogyorókrémhez:

20 dkg mogyoró
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
10 g porzselatin
0,5 dl víz
3 dl Hulala

Tetejére:

50 dkg eper
1 csomag piros tortazselé

Elkészítés:

A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd jó habosra összemixereljük.

Amikor már jó habos, állandó keverés melett hozzácsurgatjuk a forró vizet, majd tovább keverjük 1-2 percig.

Hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan keverjük, összeforgatjuk.

A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőbe közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt készre sütjük.

Ha a piskóta megsült pár percig a formába hagyjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és kihűtjük.

A mogyorót ledaráljuk.

A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejfölt, a darált mogyorót majd alaposan összekeverjük.

A vizet forráspontig melegítjük fel, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a porzselatint.

Addig keverjük amíg teljesen feloldódik, éppen csak langyos lesz a víz.

Ezután a mogyorós keverékhez adjuk, és összekeverjük.

A Hulalát kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mogyorókrémhez.

A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.

Belehelyezzük a teljesen kihűlt piskótát, majd egyenletesen rákanalázzuk a mogyorókrémet.

Pár órára tegyük a hűtőbe.

Az epreket tisztítjuk meg, és vágjuk félbe.

Rakjuk ki az eprekkel a torta tetejét.

A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint készítjük el.

Hűtjük ki éppen lagyosra, majd ontjük rá a torta tetejére.

Tegyük ismèt a hűtőbe 1-2 órát.


Megjegyzések