...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Almás krémes

Hozzávalók:


Hozzávalók a piskótához:


5 darab tojás

18 dkg porcukor

25 dkg rétesliszt

1 csomag sütőpor

1 dl napraforgó olaj

1 dl víz

3 evőkanál kakaópor

7 darab alma

1 fél citrom leve

2 csomag vaníliás cukor

3 kiskanál fahéj


 Hozzávalók a vaníliás krémhez:


5 dl tej

5 evőkanál cukor 

2 csomag vaníliás pudingpor

15 dkg vaj


 Hozzávalók a csokoládémázhoz:


150 g csoki

1 dl olaj


Elkészítés:


Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.


Meglocsoljuk a citrom levével, majd hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kiskanál fahéjat. 


Jól keverjük össze.


Zsírpapírral kibélelt tepsibe terítjük.


Felverjük az 5 tojást , hozzáadjuk cukrot, az olajat, a vizet, majd a sütőporos lisztet és keverjük el.


Foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és tegyük az almàra. Majd elsimítjuk.


Előmelegített sütőben megsütjük.


A tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzünk.


Várjuk meg amíg kihűl és a vajjal habosra keverjük.


A megsült piskótát kifordítjuk a tepsiből, így felkerül az almás réteg.


Rákenjük a krémet.


Meleg olajhoz  hozzáadjuk a csokit és simára keverjük.


Várjunk amíg kihűl és rásimítjuk a krémre.


Készítettem:Szabó Sabina 

Megjegyzések