Lekváros bukta hazai recept blog
Hozzávalók:
2.5 dl tej
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 db tojássárgája
7.5 dkg margarin
1 csipet só
7.5 dkg olvasztott margarin
20 dkg lekvár
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejbe.
A lisztet a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és az élesztős keverékkel tésztát gyúrunk, majd megkelesztjük.
Ha a tészta megkelt egyszer átgyúrjuk, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
Négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk.
Feltekerjük és a két végét megnyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd lekenjük olvasztott margarinnal.
Fél órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben180 fokon készre sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk
Megjegyzések
Megjegyzés küldése