Ördögpirula hazai recept
Hozzávalók:
200 g liszt
3 darab tojás
Csipet só
2 teáskanál porcukor
100 g vaj
300 ml víz
Olaj a sütéshez
Forgatáshoz:
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A vizet felforraljuk, belerakjuk a vajat, a cukrot, a sót, majd a lisztet.
Addig keverjük folyamatosan, amíg el nem válik az edény falától a massza.
Átrakjuk egy edénybe ahol 2-3 percig keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és szépen elkeverjük.
Az olajat felmelegítjük, majd egy kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát a meleg olajba.
Kb 3-4 percig sütjük oldalanként.
A porcukrot, kakaóport, és a fahéjat összekeverjük, és ebbe forgatjuk bele a fánkokat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése