Bakonyi húsgolyók hazai recept blog
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 hagyma
1 darab tojás
2 gerezd fokhagyma
Petrezselyemzöld ízlés szerint
Kömény ízlés szerint
Piros paprika ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
15 dkg szalonna
50 dkg gomba
3 darab paradicsom
1.5 dl víz
3 evőkanál liszt
30 dkg tejföl
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk az 1 darab lereszelt hagymát, az összezúzott fokhagymát, a köményt, a petrezselyemzöldet, a sót, és a borsot, majd jóll összedolgozzuk.
Kisebb golyókat formázunk belőlle.
A szalonnát kockára vágjuk, majd zsírjára pirítjuk.
A másik hagymát apró kockákra vágjuk, majd a szalonna kisült zsírjába megdinszteljük.
A kis golyókat körbepirítjuk benne, majd kiszedjük őket tányérra.
A zsiradékon megpirítjuk a kockákra vágott gombát, majd hozzáadjuk a paradicsomokat is.
Hozzáadjuk a piros paprikát, és a sót, majd felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a szalonnával összekevert hagymát, és a húsgolyókat is.
Fedő alatt puhára főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, és a golyókhoz adjuk.
Jó étvágyat!
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése