...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Bakonyi húsgolyók hazai recept

Bakonyi húsgolyók hazai recept blog


Hozzávalók:

50 dkg darált hús
2 hagyma
1 darab tojás
2 gerezd fokhagyma
Petrezselyemzöld ízlés szerint
Kömény ízlés szerint
Piros paprika ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
15 dkg szalonna
50 dkg gomba
3 darab paradicsom
1.5 dl víz
3 evőkanál liszt
30 dkg tejföl

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk az 1 darab lereszelt hagymát, az összezúzott fokhagymát, a köményt, a petrezselyemzöldet, a sót, és a borsot, majd jóll összedolgozzuk.

Kisebb golyókat formázunk belőlle.

A szalonnát kockára vágjuk, majd zsírjára pirítjuk.

A másik hagymát apró kockákra vágjuk, majd a szalonna kisült zsírjába megdinszteljük.

A kis golyókat körbepirítjuk benne, majd kiszedjük őket tányérra.

A zsiradékon megpirítjuk a kockákra vágott gombát, majd hozzáadjuk a paradicsomokat is.

Hozzáadjuk a piros paprikát, és a sót, majd felöntjük vízzel. 

Hozzáadjuk a szalonnával összekevert hagymát, és a húsgolyókat is.

Fedő alatt puhára főzzük.

A lisztet kikeverjük a tejföllel, és a golyókhoz adjuk.

Jó étvágyat!

Népszerű receptekért görgess lejjebb!

Megjegyzések