Kávé vadnövény gyökeréből hazai recept blog
Mezei katáng
A mezei katáng vadon termő, gyűjthető növény.
Vastag gyökeréből készül a pótkávé.
Gyermekek is fogyaszthatják.
Égszínkék virágú évelő növény.
A növényeket gyökerestől szedjük fel.
A gyökerekről jó alaposan mossuk le a földet.
Törlőkendőre téve szárítjuk meg.
Távolítjuk el a hajszálgyökereket, majd aprítjuk fel a karógyökereket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 1-2 óra alatt arany-barnára sütjük.
Amikor kihűlt kávédarálóban őröljük meg.
Elkészítés:
250 ml vizet forraljunk fel, és tegyünk bele 2 evőkanál kávé őrleményt.
Fedjük le, majd hagyjuk állni 10-15 percet.
A kész kávét szűrjük le.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése