Snickers torta hazai recept blog
Hozzávalók:
12 dkg liszt (+ a tepsihez)
15 dkg vaj (+ a tepsi kenéséhez)
30 dkg cukor
12 dkg kakaópor
6 darab tojás
1 dl olaj
2 teáskanál vanília aroma
Krémhez:
35 dkg mogyorókrém
20 dkg porcukor
2 teáskanál vanília aroma
50 dkg vaj
Tetejére:
20 dkg karamell
17 dkg mogyoró
Elkészítés:
Egy edénybe felolvasztjuk a vajat, és hozzáadjuk a kakaóport.
Egy tálba összekeverjük a lisztet, a cukrot, a tojásokat, az olajat, és a vanília aromát.
A lisztezett keverékhez hozzáadjuk a kakaó masszát, és elkeverjük.
Kivajazunk, majd kilisztezünk egy tortaformát, és beleöntjük a masszát.
180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a mogyorókrémet, a kakaóport, és a vanília aromát.
Összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük 15-20 percre.
A karamell krémet felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mogyorót, és összekeverjük.
A torta lapot ketté vágjuk, majd megtöltjük a krém felével, de úgy kenjük meg, hogy a szélén magasabban legyen a krém.
A krémre ráöntjük a mogyorós karamellát, majd a krém másik felét rákenjük, és rátesszük a másik felét a piskótának.
További receptekért görgess fejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése