...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Tyúkhúr leves hazai recept blog

Tyúkhúr leves hazai receot blog


A tyúkhúr valójában egy gyógynövény, jótékony hatása, hogy csökkenti a koleszterin szintet, és segíti a zsírbontást.

Hozzávalók:

1 csokor tyúkhúr
1 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 darab krumpli
Húsleves alaplé
Bors ízlés szerint
Kömény ízlés szerint
3 darab babérlevél 
Só ízlés szerint
3 darab virsli
Tejföl
2-3 evőkanál liszt
Olaj

Elkészítés:

A tyúkhúrt összemetéljük.

Az újhagymát karikákra vágjuk.

Kevés olajon a tyúkhúrt, és az újhagymát megpirítjuk.

Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és az apró kockákra vágott krumplit.

Felöntjük kb. 4-5 dl húsleves alaplével.

Megfűszerezzük ízlés szerint.

Mikor a krumpli már puha hozzáadjuk a karikákra vágott virslit és tovább főzzük kb. 5 percig.

Elkészítjük a tejfölös habarást, hozzáadjuk a leveshez megvárjuk amíg felforr, és már fogyasztható is.

Jó étvágyat!

További receptekért görgess lejjebb!

Megjegyzések

  1. Így igaz - de vajon melyik tyúkhurból jó a leves? Mert a tyúkok pl.
    csak fehérvirágú tyúkhurt eszik/legelik. A kékvirágúnak más az ize is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak a fehér virágú kell. A piros virágú nyáron nyílik, én véletlenül ettem belőle. Hááát, nem kellett volna! Nagyon rosszul lettem tőle. Azóta tudom: "Figyelj arra is, hogy a tyúkhúr virága minden esetben fehér, míg a mérgező tikszem kék vagy piros virágú, és levelei hátoldalán fekete pontok vannak." https://dressa.hu/blog/egy-ujabb-gyogynoveny-a-tyukhur/

      Törlés

Megjegyzés küldése