Lajcsi szelet hazai recept blog
Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 evőkanál tejföl
2 tojás
5 dkg cukor
2 evőkanál méz
5 dkg vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
Krémhez:
1 csomag vaníliás puding
1 csomag puncs puding
6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
Tetejére:
15 dkg csokoládé
Elkészítés:
A tojást, a mézzel, a kakaóval, a cukorral, és a vajjal gőz felett összefőzzük.
Ha összefőztük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, és a szódabikarbónát.
Három részre szétosztjuk, majd egyesével kinyújtjuk őket.
Egy tepsi hátulján mind a 3 lapot külön megsütjük.
A krémhez a pudingokat külön megfőzzük (3-3 dl tejben) majd kihűtjük.
A margarint a cukorral habosra keverjük, és kettéosztjuk.
Az egyik felét a kihűlt vaníliás pudinghoz adjuk, a másik felét a puncsos pudinghoz.
Az első lapot letesszük, rátesszük a puncsos pudingot, ismét lapot teszünk, rátesszük a vaníliás pudingot, majd ráhelyezzük az utolsó lapot is.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tetejére kenjük.
1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése