Görög vekni recept hazai recept blog
Hozzávalók:
1.25 dl tej
10 dkg fekete olivabogyó
7 g szárított élesztő
22 dkg liszt
Fél hagyma
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1 kiskanál cukor
Elkészítés:
A tejet feltesszük melegedni, hozzáadjuk a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
A hagymát kockákra vágjuk, az olivabogyót szintén felkockázzuk.
A liszttel összekeverjük a hagymát, az olivabogyót, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt, és összedagasztjuk.
1.5-2 órát meleg helyen kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, akkor a tetejét éles késsel bevágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 1 órát ismét kelesztjük.
180 fokos előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése