Tavaszi fasírt karfiolból hazai recept blog
Hozzávalók:
1 fej karfiol
40 g zeller gumó
4 darab tojássárgája
3 kiskanál olaj
60 g liszt
Petrezselyemzöld ízlés szerint
Só ízlés szerint
Szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A karfiolt reszeljük le.
Megsózzuk, és hagyjuk állni, amíg levet nem ereszt.
A levet, amit eresztett alaposan nyomkodjuk ki.
Adjuk hozzá a 4 tojássárgáját, a szerecsendiót, a lisztet, és a petrezselyemzöldet.
Sajtreszelőn reszeljük le a zellert is.
Hagyjuk állni 5-10 percet, majd kis golyókat formázunk belőle.
Egy tepsit kiolajozunk, és a golyókat belehelyezzük.
Mindegyik golyó tetejét megkenjük egy kevés olajjal.
190 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése