Csipkebogyó lekvár hazai recept blog
Hozzávalók:
4 kg csipkebogyó
2-3 kg cukor
1 késhegynyi nátrium-benzoát üvegenként.
Elkészítés:
A csipkebogyókat megmossuk, és mindkét végét levágjuk.
A csipkebogyókat annyi vízzel öntjük fel, hogy legalább 2 ujjnyira ellepje őket.
Forrástól számítva lassú tűzön 1 órát főzzük.
A megfőtt csipkebogyókat átpaszírozzuk.
A pépet egy edénybe tesszük, majd ismét a tűzre rakjuk, és hozzáadjuk a cukrot.
Ha a cukor elolvadt benne onnantól számítva még kb. 30 percig főzzük.
Az elkészült lekvárt beletöltjük üvegekbe, majd a tetejére egy késkegynyi nátrium-benzoát szórunk.
Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése