...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Copfos mákos kalácskoszorú

Copfos mákos kalácskoszorú hazai recept blog

Hozzávalók:

50 dkg liszt 
3 tojás (2 egész, 1 tojásfehérje)
1,5 dl tej
12 dkg cukor
2 dkg élesztő 
1 csomag vaníliás cukor 
10 dkg zsír 
Csipet só 

Töltelék:

15 dkg mák 
15 dkg porcukor 
1 csomag vaníliás cukor 
1 citrom reszelt héja 
Néhány evőkanál tej
1 kanál lekvár 
 
Tetejére:
1 tojássárgája 
Tej

Elkészítés:

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, bedagasztjuk.

Meleg helyen 1órát pihentetjük. 

A töltelék hozzávalóit jól elkeverjük, annyi tejet adunk hozzá ,hogy kenhető legyen.

A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra sodorjuk.

A tészta alsó felét kb 1 centiméterenként csíkokra vágjuk.3 szálanként összefonjuk.

A tészta felső részén egyenletesen elosztjuk a tölteléket,majd fentről hajtogatva elkezdjük összetekerni a tésztát.  

A fonatokat ráhajtogatjuk a tésztatekercsre,ügyeljünk arra,hogy a fonatok vége a tészta alá kerüljenek. 

A tésztát koszorúvá formázzunk .

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt(sütőfüggő)aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Készítette:Szabó Sabina 


További receptekért görgess lejjebb


Megjegyzések