Tavaszi szelet hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
4 darab tojás
20 dkg cukor
1 dl tej
1 dl olaj
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
250 g tejföl
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
7 dl víz
2 csomag vaníliás puding
2 csomag citrom ízű italpor
Cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat ketté választjuk.
A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tejet, és az olajat, elkeverjük.
Folyamatos keverés közben a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a lisztes keverékhez.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük.
Sütés után a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejfölt összekeverjük a vaníliás cukorral, és rákenjük a piskótára.
A zseléhez a 6 dl vizet felmelegítjük.
A pudingport, a cukrot, és az italport összekeverjük 1 dl vízzel, majd sűrűre főzzük. Még melegen rákenjük a tésztára.
Tegyük hűtőbe, amint a zselé megszilárdul, szeletelhetjük is.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése