Bakonyi gombaleves hazai recept blog
Hozzávalók:
3 darab sárgarépa
2 darab fehérrépa
30 dkg csiperke gomba
1 darab hagyma
3 gerezd fokhagyma
Fél zeller
1 szál zeller levél
1 darab paprika
1 paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál pirospaprika
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
2-3 evőkanál liszt
4 dl tejföl
20 dkg kolbász
Olaj
Elkészítés:
A megtisztított répát, fehérrépát és a zellert felkockázzuk.
A gombát szeleteljük fel.
A hagymát aprítjuk fel.
A kolbászt vágjuk karikára.
A hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket.
Ha már negfonnyadtak rátesszük a kolbászt, és a gombát.
Megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük kb 2 liter vízzel, majd 15-20 percig főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd besűrítjük a levest.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyem zöldet teszünk rá.
Jóétvágyat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése