csiga hazai recept blog
Hozzávalók:
2 bögre liszt
Fél bögre cukor
1 mokkáskanál só
Fél csomag szárított élesztő
2 tojás sárgája
3/4 bögre meleg tej
4 dkg vaj
1 evőkanál fahéj
Fél bögre porcukor
Elkészítés:
A lisztet a cukorral, a sóval, a szárított élesztővel, a tojások sárgájával, a meleg tejjel jó alaposan összegyúrjuk.
Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és bedagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta lisztezett felületen kinyújtjuk.
Megszórjuk fahéjas porcukorral, és szorosan feltekerjük, majd felszeleteljük.
Sütöpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit meglapítjuk, majd 15-20 percet pihentetjük.
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Népszerű receptekért görgess lejjebb!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése